Skip to main content

Sevilla gezilecek yerler nerelerdir, nasıl gidilir, neler yapılır, hayat şartları nasıldır? 2015

Sevilla gezilecek yerler nerelerdir, nasıl gidilir, neler alınır, hayat şartları nasıldır?

Sevilla'ya nasıl gidilir?
Sevilla'ya Türkiye'den direkt uçak seferi olmadığı için Madrid veya Barcelona'dan ulaşabilirsiniz. Madrid'den ulaşım yolları için burayı tıklayınız. Barcelona'dan ise uçak seferi öneririm. Barcelona Sevilla arasında çalışan firmalardan en ucuzu Ryanair denen bir firmadır. Bu firma ile 35 Euro'ya bile bilet bulabilirsiniz. www.ryanair.com adresinden biletlere bakabilirsiniz. Sevilla havalimanından şehir merkezine 4 Euro vererek Aeropuerto otobüsleri ile gelebilirsiniz. 

Sevilla nasıl bir yerdir?
Sevilla Endülüs'ün başkenti, zillerin, şalların, yelpazenin ve flamenkonun başkenti de denebilir. Sizi çok güzel bir tarih bekliyor olacaktır. İslam ve Hristiyan kültürünün ortak mimarisiyle şekillenmiş olan bu kent bir harika gerçekten. Sevilla'da neler yapılır yazmadan önce  burayla ilgili bazı detaylar vermek gerekiyor. Ziyaret için gideceklere büyük fayda sağlayacaktır. Sevilla'nın gezeceğiniz yerleri genelde kentin tarihi bölgesinde kalıyor. Aslında hiç ulaşım aracı kullanmadan bile her yeri dolaşmanız mümkün. Hem de gezmiş olacaksınız. İnanın rasgele gezerken bile bir çok güzel yer keşfetmeniz mümkün.

Sevilla'da şehir içi ulaşım nasıldır, ne kadardır?
Hayat şartlarına geldiğimizde sevilla'da şehir içi yol ücreti 1,40 Euro. Taksi ücreti ise açılış 3 Euro bir de her km başına 1 Euro ödüyorsunuz. Tramvay yada otobüsle çoğu yere gidebiliyorsunuz zaten dediğimiz gibi çok da uzun olmayan yolculuklarla her yere gitmek mümkün. 

Sevilla'da hayat şartları nasıldır?
Yaz aylarında gidecekseniz bol bol su ihtiyacınız olacaktır. 1,5 litrelik suyun fiyatı Dia, Mas gibi süpermarketlerde 0,6 Euro civarında. Ancak büfe gibi yerlerden alırsanız 1,5-2 Euro'dan aşağı bulamazsınız. Bol bol alacağınızı da varsaydığınızda epey maliyetli olacaktır. Ancak  bu bahsettiğim süpermarketler Türkiye'dekinin aksine çok az sayıda olduğundan bulduğunuzda değerlendirmenizi öneririm. Sularında Magnezyum oranı genelde çok yüksek. Hem sağlık hem tat açısından sıkıntılı bir durum. Size magnezyum oranının en düşük olduğu suyu almanızı öneririm. Denediğim ve beğendiğim bir marka olan Bezoya marka suyu almanızı tavsiye ederim. Hem ucuz, hem tadı güzel hem de sağlıklı bir su. 

Sevilla'dan hediyelik ne alınır?
Sevilla'dan hediyelik olarak genelde yelpaze, kastanyet denen yerel bir çalgı, şal, baharat gibi hediyelerin yanında klasik olarak satılan magnet, postcard, kalem, biblo gibi ürünlerde bulunmaktadır. Ara sokaklarda daha ucuza bulabileceğiniz hediyeler için acele etmemenizi öneririm. Ayrıca gezeceğiniz müzelerde de daha farklı hediyelikler bulmak mümkün.





Sevilla'da gezilecek yerler nerelerdir?



Comments

Popular posts from this blog

Alcazar Sarayı nerededir, nasıl gidilir, giriş ücreti, özellikleri, ziyaret saatleri nedir? sevilla gezilecek yerler 2015

Alcazar Sarayı özellikleri nelerdir? Granada'daki El-Hamra Sarayından esinlenerek yaptırılmış olan bu saray 1366 yılından beri 700 yıl boyunca İspanya krallarına ev sahipliği yapmıştır. Sevilla'daki islam kültürünün Endülüs mimarisinin en bariz örneği diyebiliriz. Saraya girer girmez kendinizi islam motifleriyle, kapılarıyla, pencereleriyle, çinileriyle ve yazılarıyla karşılaşmış bulabilirsiniz. Kral ve kraliçenin yaz aylarında tatil için geldikleri dönemde buranın üst katını kullandığı söylenir. Aynı zamanda eski kral Juan Carlos'un kızının 1995'teki düğünü de bu sarayda yapılmıştır. Saray şu anda müzeye dönüştürülmüş. İlk katında farklı farklı bölümlere girebiliyorsunuz ve her tarafında bir havuz ve çeşme görebiliyorsunuz. Ayrıca kabartma ve çinilerle süslenmiş her yer. İkinci katında ise sergilenen çini ve motiflerle dolu yapılarıyla müze tadında bir hali var ancak dediğimiz gibi üst katı kral ve kraliçenin ziyaretleri için de ayrılmış. 

Madrid'den Sevilla'ya nasıl gidilir? 2015

Madrid Sevilla arası ulaşım hangi yollarla yapılır? Otobüs, Tren, Uçak biletleri ne kadardır, hangi firmalar gider, nereden kalkar? Madrid'den Sevilla'ya gidebilmek için 534 km'lik yolu üç türlü gidebilirsiniz. Birincisi uçak kullanabilirsiniz. Madrid- Sevilla arası İberia Airlines ve Vueling firmaları çalışıyor ama çok pahalı olduğu için bu yöntemi önermiyorum. Madrid-Sevilla arasında trenle yolculuk yapmak isterseniz Madrid'de  Puerta de Atocha istasyonundan kalkan hızlı trenlere binebilirsiniz. Renfe olarak bilinen hızlı trenlerle Madrid'den Sevilla'ya ulaşmak için 50-90 euro arasında bir miktar ödemeniz gerekiyor. Biletin fiyatı alacağınız tarihe ve ne kadar erken aladığınıza göre değişecektir. Metro ile Atocha durağına gelip Puerta de Atocha İstasyonundan kalkan trenlere binebilirsiniz. Hızlı trenler Madridden sonra Ciudad Real, Puertollano, Córdoba Central ve son olarak Sevilla'ya uğruyorlar.   

Lana Del Rey kimdir, hayatı, hakkındaki herşey

Elizabeth Woolridge "Lizzy" Grant , (d. 21 Haziran 1986,  New York City ), daha çok   sahne adı  olan  Lana Del Rey  ismi ile bilinen,  Amerikan  şarkıcı ve söz yazarıdır.  Grant,  New York City 'de dünyaya geldi; Lake Placid isimli kasabada büyüdü.  15 yaşındayken  Connecticut 'da bulunan denizcilik okulu Kent School'a girdi.  Babası Rob Grant,  domain  yatırımcısıdır ve Lana'yı şarkıcılık kariyerine başladığı ilk yıllardan beri desteklemiştir. Del Rey New York'taki Fordham University'de okumuştur. Lana Del Rey'in tarzı "kendine özgü gangster Nancy Sinatra" olarak tanımlanmıştır. Lana Del Rey, kontralto ses aralığına sahiptir. Lana müzikal etkileşimleri olarak Britney Spears, Kurt Cobain   ve Elvis Presley'i gösterir.