Skip to main content

Madrid'den Sevilla'ya nasıl gidilir? 2015

Madrid Sevilla arası ulaşım hangi yollarla yapılır? Otobüs, Tren, Uçak biletleri ne kadardır, hangi firmalar gider, nereden kalkar?

Madrid'den Sevilla'ya gidebilmek için 534 km'lik yolu üç türlü gidebilirsiniz. Birincisi uçak kullanabilirsiniz. Madrid- Sevilla arası İberia Airlines ve Vueling firmaları çalışıyor ama çok pahalı olduğu için bu yöntemi önermiyorum.
Madrid-Sevilla arasında trenle yolculuk yapmak isterseniz Madrid'de Puerta de Atocha istasyonundan kalkan hızlı trenlere binebilirsiniz. Renfe olarak bilinen hızlı trenlerle Madrid'den Sevilla'ya ulaşmak için 50-90 euro arasında bir miktar ödemeniz gerekiyor. Biletin fiyatı alacağınız tarihe ve ne kadar erken aladığınıza göre değişecektir. Metro ile Atocha durağına gelip Puerta de Atocha İstasyonundan kalkan trenlere binebilirsiniz. Hızlı trenler Madridden sonra Ciudad Real, Puertollano, Córdoba Central ve son olarak Sevilla'ya uğruyorlar.  
Trene binmek için en az 20 dakika önceden orada olun. Trende yemek imkanı da var ama biraz pahalı tabiki. Toplam yolculuk 2,5 saat kadar sürüyor. Ama her saatte sefer olmuyor. Sabah 07:00'de başlayan seferler akşam 21:00'a kadar saat başı gibi aralıklarla oluyor. Daha detaylı bakmak için http://www.renfe.com/ adresine girip saatlere, ücretlere ve güzergahlara bakabilirsiniz.


Madrid Sevilla arasında yolculuk yapmanın son yolu ise otobüs kullanmak. Madrid ve Sevilla arasında çalışan sadece bir firma var o da Socibus diye bir firma. yaklaşık olarak 6,5 saat süren yolculuğun fiyatı 24 euro civarında. Yani maliyet açısından en uygun yol otobüs. Eğer biletinizi geceyarısından sonraya alırsanız geceyi otobüste geçirerek maliyeti iyice azaltmış ve zamanı daha verimli değerlendirmiş olursunuz. Socibus otobüslerine binebilmek için Estacion Sur de Autobuses denen istasyona gitmeniz gerekiyor


Mendez Alvaro yada Atocha metro istasyonlarını kullanarak buraya ulaşabilirsiniz. Socibus 
biletlerinizi internetten de alabilirsiniz. www.socibus.es adresinden de alabileceğiniz biletin çıktısıyla direk otobüse
binebilirsiniz. Gece 01:00'e kadar otobüs bulabiliyorsunuz. Otobüslerin konforu Türkiyedekilere benziyor
 fakat ikram falan yok. Güzel tarafı Wi-Fi oluyor otobüslerde. Sevilla'da otobüsler Estacion de Autobuses 
Plaza de Armas istasyonunda dururlar. Burada inip otelinize gidebilirsiniz. Burası şehrin merkezine yakın bir 
istasyon. Havaalanına giden otobüsler de buradaki duraktan kalkar. Sadece 4 Euro vererek Sevilla havaalanına
 gidebilirsiniz. Otobüsler Sabah 05:30 ile 24:00 arası çalışır.   


Sevilla'da gezilecek yerler nerelerdir?

Comments

Popular posts from this blog

Alcazar Sarayı nerededir, nasıl gidilir, giriş ücreti, özellikleri, ziyaret saatleri nedir? sevilla gezilecek yerler 2015

Alcazar Sarayı özellikleri nelerdir? Granada'daki El-Hamra Sarayından esinlenerek yaptırılmış olan bu saray 1366 yılından beri 700 yıl boyunca İspanya krallarına ev sahipliği yapmıştır. Sevilla'daki islam kültürünün Endülüs mimarisinin en bariz örneği diyebiliriz. Saraya girer girmez kendinizi islam motifleriyle, kapılarıyla, pencereleriyle, çinileriyle ve yazılarıyla karşılaşmış bulabilirsiniz. Kral ve kraliçenin yaz aylarında tatil için geldikleri dönemde buranın üst katını kullandığı söylenir. Aynı zamanda eski kral Juan Carlos'un kızının 1995'teki düğünü de bu sarayda yapılmıştır. Saray şu anda müzeye dönüştürülmüş. İlk katında farklı farklı bölümlere girebiliyorsunuz ve her tarafında bir havuz ve çeşme görebiliyorsunuz. Ayrıca kabartma ve çinilerle süslenmiş her yer. İkinci katında ise sergilenen çini ve motiflerle dolu yapılarıyla müze tadında bir hali var ancak dediğimiz gibi üst katı kral ve kraliçenin ziyaretleri için de ayrılmış. 

Lana Del Rey kimdir, hayatı, hakkındaki herşey

Elizabeth Woolridge "Lizzy" Grant , (d. 21 Haziran 1986,  New York City ), daha çok   sahne adı  olan  Lana Del Rey  ismi ile bilinen,  Amerikan  şarkıcı ve söz yazarıdır.  Grant,  New York City 'de dünyaya geldi; Lake Placid isimli kasabada büyüdü.  15 yaşındayken  Connecticut 'da bulunan denizcilik okulu Kent School'a girdi.  Babası Rob Grant,  domain  yatırımcısıdır ve Lana'yı şarkıcılık kariyerine başladığı ilk yıllardan beri desteklemiştir. Del Rey New York'taki Fordham University'de okumuştur. Lana Del Rey'in tarzı "kendine özgü gangster Nancy Sinatra" olarak tanımlanmıştır. Lana Del Rey, kontralto ses aralığına sahiptir. Lana müzikal etkileşimleri olarak Britney Spears, Kurt Cobain   ve Elvis Presley'i gösterir.