Skip to main content

Sevilla Katedrali ve Giralda Kulesi giriş ücreti, ziyaret saatleri nelerdir? Sevilla Gezilecek Yerler-2015

Sevilla Katedrali ve Giralda Kulesi tarihi

Sevilla, Endülüs Emevilerinin yönetiminden 3. Felipe zamanında yani 1248 yılında ispanyolların eline geçtiğinde bir cami olan bu yapı zamanla mimarisinde yapılan değişikliklerle beraber büyük bir katedrale dönüştürülüyor. Caminin minaresi ise Giralda kulesine (La Giralda) çevriliyor. Şehrin merkezinde ve belkide en güzel yerlerinden birinde olan bu yapının asıl adı Santa Maria Katedrali olarak geçiyor. Katedral, dünyanın en büyük katedrali olarak Guiness Rekorlar Kitabına girmiş. Eşsiz mimarisi ve detaylarındaki özen ile kendisine hayran bırakan bu yapının hemen yanındaki La Giralda yani Giralda kulesine çıkarak Sevilla şehrini yaklaşık 100 metre yükseklikten izleyerek bu keyfi yaşayabiliyorsunuz.


Katedralin en büyük özelliklerinden biri ise Amerika kıtasını keşfeden Kristof Kolomb'un bizzat kraliçe tarafından maddi destek verilerek keşfe gönderildiği yer olmasıdır. Zaten Kristof Kolomb'un mezarı da bu katedralin içerisinde bulunmaktadır. Kristof Kolomb Amerika'yı keşfinden sonra ölünce Küba bölgesine gömülmüş fakat yıllar sonra kıtada ispanyol sömürgesi kalmayınca Kristof Kolombun mezarının taşınması da gündeme gelmiştir. Ancak Kristof Kolombun "Beni İspanya toprağına gömmeyin." vasiyetinden dolayı değişik bir çözüm bulunmuştur. Mezar 4 tane adamın omuzları üzerinde tabut içerisinde havada asılı durmaktadır. Yani toprağa gömmeyerek vasiyetini yerine getirdiklerini düşünerek Kristof Kolombu yolculuğa çıktığı yere geri getirmişlerdir.

Giriş ücreti, ziyaret saatleri, ücretsiz ziyaret saatleri nelerdir?
Sevilla Katedrali her gün 09:30-16:30 arası ziyarete açıktır. Eğer 09:30'dan önce o tarafa yolunuz düşerse katedralin ziyarete açık olduğunu görebilirsiniz hatta şanslıysanız içeriye ücretsiz olarak girebilirsiniz. Katedrale giriş ücreti kişi başı 8 Euro, öğrencilere ise 4 Euro'dur. Engelliler, 14 yaşın altındakiler ve sevilla 'da oturanlara ise ücretsizdir. Bir de Pazar günleri ücretsizdir bu katedrali gezmek. Bu bilet ile aynı zamanda La Giralda'ya da çıkabiliyorsunuz. La giraldaya çıkıp sevillayı tepeden izlemenizi öneririz. Buradan aldığınız biletle hemen yakınında bulunan İglesia Del Salvador kilisesini de gezebilirsiniz. Pazartesi günleri önceden rezervasyon yaptırmanız halinde La Giraldaya ücretsiz olarak 16:30 ve 18:30 saatleri arasında da çıkabilirsiniz.

Katedralin çevresi çok işlek bir mekan. Kafeler, restoranlar, hediyelikçiler, barlar, flamenko yerleri gibi mekanlar bulmak mümkün. Aynı zamanda önünde sürekli faytonlar bulunmakta. Bu faytonlarla şehir turu yapabilirsiniz. 40 Euro'ya 4 kişilik faytona binebilirsiniz. Burası aynı zamanda Alcazar Sarayına ve Barrio Santa Cruz mahellesine de çok yakın. Resmi internet sayfası olarak http://www.catedraldesevilla.es/ adresini kullanabilirsiniz.




Sevilla'da gezilecek yerler nerelerdir?

Comments

Popular posts from this blog

Alcazar Sarayı nerededir, nasıl gidilir, giriş ücreti, özellikleri, ziyaret saatleri nedir? sevilla gezilecek yerler 2015

Alcazar Sarayı özellikleri nelerdir? Granada'daki El-Hamra Sarayından esinlenerek yaptırılmış olan bu saray 1366 yılından beri 700 yıl boyunca İspanya krallarına ev sahipliği yapmıştır. Sevilla'daki islam kültürünün Endülüs mimarisinin en bariz örneği diyebiliriz. Saraya girer girmez kendinizi islam motifleriyle, kapılarıyla, pencereleriyle, çinileriyle ve yazılarıyla karşılaşmış bulabilirsiniz. Kral ve kraliçenin yaz aylarında tatil için geldikleri dönemde buranın üst katını kullandığı söylenir. Aynı zamanda eski kral Juan Carlos'un kızının 1995'teki düğünü de bu sarayda yapılmıştır. Saray şu anda müzeye dönüştürülmüş. İlk katında farklı farklı bölümlere girebiliyorsunuz ve her tarafında bir havuz ve çeşme görebiliyorsunuz. Ayrıca kabartma ve çinilerle süslenmiş her yer. İkinci katında ise sergilenen çini ve motiflerle dolu yapılarıyla müze tadında bir hali var ancak dediğimiz gibi üst katı kral ve kraliçenin ziyaretleri için de ayrılmış. 

Madrid'den Sevilla'ya nasıl gidilir? 2015

Madrid Sevilla arası ulaşım hangi yollarla yapılır? Otobüs, Tren, Uçak biletleri ne kadardır, hangi firmalar gider, nereden kalkar? Madrid'den Sevilla'ya gidebilmek için 534 km'lik yolu üç türlü gidebilirsiniz. Birincisi uçak kullanabilirsiniz. Madrid- Sevilla arası İberia Airlines ve Vueling firmaları çalışıyor ama çok pahalı olduğu için bu yöntemi önermiyorum. Madrid-Sevilla arasında trenle yolculuk yapmak isterseniz Madrid'de  Puerta de Atocha istasyonundan kalkan hızlı trenlere binebilirsiniz. Renfe olarak bilinen hızlı trenlerle Madrid'den Sevilla'ya ulaşmak için 50-90 euro arasında bir miktar ödemeniz gerekiyor. Biletin fiyatı alacağınız tarihe ve ne kadar erken aladığınıza göre değişecektir. Metro ile Atocha durağına gelip Puerta de Atocha İstasyonundan kalkan trenlere binebilirsiniz. Hızlı trenler Madridden sonra Ciudad Real, Puertollano, Córdoba Central ve son olarak Sevilla'ya uğruyorlar.   

Lana Del Rey kimdir, hayatı, hakkındaki herşey

Elizabeth Woolridge "Lizzy" Grant , (d. 21 Haziran 1986,  New York City ), daha çok   sahne adı  olan  Lana Del Rey  ismi ile bilinen,  Amerikan  şarkıcı ve söz yazarıdır.  Grant,  New York City 'de dünyaya geldi; Lake Placid isimli kasabada büyüdü.  15 yaşındayken  Connecticut 'da bulunan denizcilik okulu Kent School'a girdi.  Babası Rob Grant,  domain  yatırımcısıdır ve Lana'yı şarkıcılık kariyerine başladığı ilk yıllardan beri desteklemiştir. Del Rey New York'taki Fordham University'de okumuştur. Lana Del Rey'in tarzı "kendine özgü gangster Nancy Sinatra" olarak tanımlanmıştır. Lana Del Rey, kontralto ses aralığına sahiptir. Lana müzikal etkileşimleri olarak Britney Spears, Kurt Cobain   ve Elvis Presley'i gösterir.