Skip to main content

Catedral de la Almudena'ya nasıl gidilir, nereler gezilir, giriş ücreti, ziyaret saatleri nelerdir? madrid gezilecek yerler 2014

Catedral de la Almudena'ya nasıl gidilir, nereler gezilir, giriş ücreti ne kadardır, giriş saatleri nelerdir?

Palacio Real de Madrid'in hemen yanında bulunan bu katedral, Madrid'in en görkemli katedrallerinden biridir. Resmi web sitesine http://www.catedraldelaalmudena.es adresinden ulaşılabilen bu katedrale girişler ücretsizdir. Hala dini törenlerin yapıldığı katedrale ziyaretlerinizde bunlardan birine denk gelirseniz sessiz bir şekilde olmak kaydıyla gezebilirsiniz.


Katedralin açık olduğu saatler 2014 itibarıyla 12:00 ile 20:00 arasındadır. Buraya da metronun Opera durağını kullanarak gelebilirsiniz. Yakın olan turistik noktalardan bazıları ise Plaza de Espana, Cervantes heykeli, Jardines Del Campo Del Moro bahçeleri ve Palacio Real de Madrid sarayıdır.

Yapımı tam 110 yıl süren bu katedral 1993 yılında tamamlanmış ve şimdiki kral olan Felipe ile Letizia burada evlenmişlerdir. Papa 2. Jean Paul tarafından vakfedilmiş olan tek katedraldir. Madrid City Tour otobüsleri de buraya sık sık uğramaktadır.

Katedralin içinden kısa bir kesit:



Madrid'de gezilecek yerler nerelerdir?

Mutlaka görülmesi gereken yerler şunlardır. Detayları için üzerine tıklayabilirsiniz.
7.Catedral de la Almudena

Diğer Gezilecek Yerler:
8. Real Madrid Müzesi (Santiago Barnebau Stadyumu)
9.Puerta de Alcala
10.Plaza de Cibeles
11.Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia
12. Real Jardin Botanico

Comments

Popular posts from this blog

Alcazar Sarayı nerededir, nasıl gidilir, giriş ücreti, özellikleri, ziyaret saatleri nedir? sevilla gezilecek yerler 2015

Alcazar Sarayı özellikleri nelerdir? Granada'daki El-Hamra Sarayından esinlenerek yaptırılmış olan bu saray 1366 yılından beri 700 yıl boyunca İspanya krallarına ev sahipliği yapmıştır. Sevilla'daki islam kültürünün Endülüs mimarisinin en bariz örneği diyebiliriz. Saraya girer girmez kendinizi islam motifleriyle, kapılarıyla, pencereleriyle, çinileriyle ve yazılarıyla karşılaşmış bulabilirsiniz. Kral ve kraliçenin yaz aylarında tatil için geldikleri dönemde buranın üst katını kullandığı söylenir. Aynı zamanda eski kral Juan Carlos'un kızının 1995'teki düğünü de bu sarayda yapılmıştır. Saray şu anda müzeye dönüştürülmüş. İlk katında farklı farklı bölümlere girebiliyorsunuz ve her tarafında bir havuz ve çeşme görebiliyorsunuz. Ayrıca kabartma ve çinilerle süslenmiş her yer. İkinci katında ise sergilenen çini ve motiflerle dolu yapılarıyla müze tadında bir hali var ancak dediğimiz gibi üst katı kral ve kraliçenin ziyaretleri için de ayrılmış. 

Madrid'den Sevilla'ya nasıl gidilir? 2015

Madrid Sevilla arası ulaşım hangi yollarla yapılır? Otobüs, Tren, Uçak biletleri ne kadardır, hangi firmalar gider, nereden kalkar? Madrid'den Sevilla'ya gidebilmek için 534 km'lik yolu üç türlü gidebilirsiniz. Birincisi uçak kullanabilirsiniz. Madrid- Sevilla arası İberia Airlines ve Vueling firmaları çalışıyor ama çok pahalı olduğu için bu yöntemi önermiyorum. Madrid-Sevilla arasında trenle yolculuk yapmak isterseniz Madrid'de  Puerta de Atocha istasyonundan kalkan hızlı trenlere binebilirsiniz. Renfe olarak bilinen hızlı trenlerle Madrid'den Sevilla'ya ulaşmak için 50-90 euro arasında bir miktar ödemeniz gerekiyor. Biletin fiyatı alacağınız tarihe ve ne kadar erken aladığınıza göre değişecektir. Metro ile Atocha durağına gelip Puerta de Atocha İstasyonundan kalkan trenlere binebilirsiniz. Hızlı trenler Madridden sonra Ciudad Real, Puertollano, Córdoba Central ve son olarak Sevilla'ya uğruyorlar.   

Jared Leto kimdir, Jared Leto hakkındaki herşey, Jared Leto'nun bilinmeyen özellikleri nelerdir?

Jared Leto kimdir, Jared Leto hakkındaki herşey,  Jared Leto'nun bilinmeyen özellikleri nelerdir? Jared Leto'nun kişisel özellikleri nelerdir?  Jared Leto 26 Aralık 1971 Amerika'da bulunan Louisiana eyaletinin Bossier City şehrinde doğmuştur. Oğlak burcudur. Jared Leto, takma ad olarak " J",  "Angakok Panipaq Dir A Beautiful Lie" ve " Bartholomew Cubbins Dir Artifact & various other 30STM projects"   takma adlarını da kullanır. Asıl adı Jared Joseph Bryant olmasına rağmen Leto soyadını üvey babasından almıştır. Hristiyan ve beyaz amerikalıdır. Jared Leto'nun fiziksel özellikleri nelerdir?  Jared Leto koyu kahverengi saçlı ve mavi gözlüdür. Boyu 175 cm, ağırlığı 67 kg ve zayıf bir yapıya sahiptir. Medium ve small ölçülerinde giysiler tercih etmekte olup ayakkabı numarası 44'tür.