19 Nisan 2015 Pazar

Melisa Çayı Nasıl Demlenir? Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?


Limona benzeyen hafif bir kokusu olan melisa bitkisi genel olarak Avrupanın güneyi ve Akdeniz kıyılarında yetişir. Yaz aylarında küçük beyaz çiçekler açan bu bitki; nane balsamı, mavi balsam, bal bitkisi, oğulotu ve tatlı balsam olarak da bilinir. Melisa bitkisinin genel kullanımından bahsetmek gerekirse kurutulmuş yapraklardan hazırlanan çay dışında kapsül, krem, yağ formlarında da bulunabilmektedir.
Melisa çayını demlemek için aşağıdaki yollar izlenebilir.


1. Yarım litre suyu kaynatın.
2. 10 gram (2-3 çay kaşığı) kurutulmuş melisayı demliğe koyun.
3. Kaynamış suya atılan melisayı demlemeye bırakıp 10 dakika bekleyin.
4. Afiyet olsun.
Hazırlanan melisa çayı buzdolabında 2 güne kadar saklanıp tüketilebilir. Günlük olarak 3 gram kadar yani bir bardak kadar tüketilmesi tavsiye edilir.
Melisa Çayının Faydaları Nelerdir? Öğrenmek İçin Tıklayınız.

Hiç yorum yok: